Nel Vervoorn

Ruim 40 jaar geleden ben ik begonnen met spinnen van wol op een Louët spinnewiel en al snel daarna een weefgetouw van mijn moeder geleend om de gesponnen wol te weven. Dit was het begin van mijn wevend leven. Naast ons gezin besteedde ik hier veel tijd aan.

De eerste basislessen over weven heb ik in Twello gevolgd. Mijn man Theo is in 1978 bij Louët gaan werken en aan mij de schone taak om elk nieuw bedacht weefgetouw uit te proberen en voor de showroom en beurzen de getouwen van weefwerk te voorzien.

De interesse voor het weven bleef groeien en ben de opleiding Kunstzinnige Vorming voor het vak weven gaan volgen. In 2013-2016 de kunstopleiding bij Academie de Werker te Groningen gevolgd. Ook dat geeft weer extra verdieping aan mijn werk. Mijn werk is zowel functioneel als decoratief en ik werk met maximaal 32 schachten en divers materiaal.

Met de Week van het Weven in 2012 heb ik met Ank Hazelhoff bij Louët een duo-expositie gehad, hetgeen wij beide heel prettig vonden. Ik vind het ook erg bijzonder dat ik nu in het weefcollectief Metamorfose mee mag doen om zo de liefde voor het weven met elkaar te delen en uit te dragen.